Elsmart nettskole har over 14.000 kursgjennomføringer og 1.300 brukere i løpet av 2 måneder!

Nettselskapene i Norge samarbeider med eksterne installatører og entreprenører om vedlikehold og oppgradering av strømnettet i Norge. For at dette vedlikeholdet skal skje på en standardisert og effektiv måte, bruker selskapene en skybasert løsning for å melde inn og registrere utført oppdrag. Denne løsningen kalles Elsmart og leveres av programvareselskapet Volue (tidligere Powel).

Som en del av utrullingen av Elsmart er det utviklet en rekke nettkurs og tester. Hensikten med nettkursene er å gi de ulike målgruppene hos entreprenørene (installatører, montører, saksbehandlere og faktura) en grunnleggende innføring i systemet. Dette fungerer også som en sertifiseringsordning der deltakerne må re sertifiseres hvert år. Alt innholdet er utviklet i læringsplattformen Didac trainer, i tillegg til at all administrasjon; distribusjon, rapportering, varsling osv. skjer i samme plattform. Brukerne ute hos entreprenørene registrerer seg via en lenke og får automatisk tildelt riktig opplæringsprogram tilpasset sin rolle. Hvert enkelt nettselskap kan selv enkelt ta ut rapporter som viser hvem og hvor mange som har gjennomført opplæringen, og hvem som har gyldig sertifisering innen sitt distrikt.

Høy aktivitet i nettskolen
De første brukerne registrerte seg i Elsmart nettskole for ca. 2 måneder siden, og bare i løpet av disse 8 ukene har det blitt gjennomført over 14.000 læringsaktiviteter fordelt på i overkant av 1.300 brukere. Flere nettselskaper er på vei inn i løsningen, noe som vil gi et stort volum brukere rundt om i hele landet i tiden fremover.

Et spennende prosjekt med mange ulike aktører og en praktisk målgruppe som håndterer digitale løsninger på en utmerket måte. Vi gleder oss til fortsettelsen!